Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ
Ένα ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ευθυμίου για το νερό
Προβάλεται στην ΕΤ1 στις 22 Μαρτίου 2011, ώρα 18:00(η ώρα προβολής άλλαξε)
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού του ΟΗΕ


Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ...

Πενήντα λεπτά αφιερωμένα στο νερό. Στα ποτάμια, τις λίμνες, τους υγρότοπους, τους καταρράκτες, τις πηγές και τα παραποτάμια δάση. Εννέα επιστήμονες που υπόσχονται να μυήσουν τον θεατή στον μαγικό κόσμο του νερού. Και σαράντα πέντε διαφορετικές τοποθεσίες της χώρας χαρίζουν στον φακό υπέροχες εικόνες και υδάτινες διαδρομές. Το ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ευθυμίου με τίτλο «Υδάτινος Ορίζοντας» προβάλλεται από την ΕΤ1 την Παγκόσμια Ημέρα Νερού όπως αυτή έχει καθοριστεί από τον ΟΗΕ στις 22 Μαρτίου. Το ταξίδι στον κόσμο του νερού διαρκεί 50 λεπτά και αποτελεί μια περιήγηση στον κύκλο του νερού, στις χρήσεις του στο παρελθόν και στο παρόν, στους κινδύνους που το απειλούν, στο μέλλον του φυσικού αυτού πολύτιμου αγαθού. Πώς μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση της υγείας του νερού μέσα από τους ζωντανούς οργανισμούς που φιλοξενεί; Ειδικοί επιστήμονες μας εξηγούν την λειτουργία και το όφελος των δεικτών υγείας των ποταμών. Πόσο ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να επηρεάσει την υγεία των νερών; Πόσο τελικά απέχει το νερό του Παρθένου Δάσους της Ροδόπης με αυτό του Ασωπού;


Συντελεστές
Σενάριο – σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς
Μοντάζ – Μιξάζ: Γιάννης Κολόζης
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Διεύθυνση παραγωγής: Θωμάς Καρανίκας
Επιστημονικοί Σύμβουλοι: Δήμητρα Καμαρινού, Σταμάτης Ζόγκαρης, Παναγιώτης Δημόπουλος, Γιώργος Χατζηνικολάου Επιστημονικοί συνεργάτες: Θέμης Χρόνης

5 σχόλια:

  1. Ένας καλός στόχος είναι να φτάσεις τα 365 ντοκιμαντέρ. Ένα για κάθε μέρα. Να 'σαι καλά, να μας δείχνεις τις εικόνες σου. Μπράβο και εύγε και συγχαρητήρια.
    Αλέξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαγγέλη έχουμε ακούσει τα καλύτερα! Περιμένουμε να μας δείξεις αυτά που με αγωνία ψάχνουν τα ματιά και η ψυχή: εικόνες και σκέψεις του κόσμου μας που αν και δίπλα μας, μέσα μας, τον παραβλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια, εξαιρετικό!
    Να το ξαναδείξει η ΕΤ.

    Αλέξανδρος Αργ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία δουλειά.Θα ήθελα να το ξαναδώ. Μπορώ να το δώ από το site της ΕΡΤ? θα ήταν καλό να υπήρχε κάπου ώστε να μπορεί να προβληθεί στα πλαίσια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία ή άλλους φορείς.Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει κάπου αυτό το ντοκιμαντέρ για να το δώ; Μόλις το ανακάλυψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή